Banen zwemmen

2024 

  • Voor het banen zwemmen blijft reserveren gehandhaafd omdat is gebleken dat u, als bezoeker, hier bijzonder tevreden over was.

  • Er zijn tijdsvakken over de dag verspreid om baantjes te zwemmen op doordeweekse dagen. Zie schema openingstijden onder kopje home.
  • Iedereen kan reserveren binnen de tijdvakken, passend bij de zwemsnelheid.

Onderverdeling banen

In het Knopenbad zijn er ook dit seizoen weer aangepaste tijden om banen te zwemmen. Gezien de goede ervaringen van vorige jaren liggen er lijnen in het zwembad, zodat er drie vakken ontstaan. Eén baan voor de snelle zwemmers, één baan voor de doorzwemmers en één baan voor de zwemmers. Zwemmen doet u voor uw conditie, uw gezondheid en ook omdat u het leuk vindt. Dus laat u zich niet afschrikken door deze onderverdeling naar niveau. Door de onderverdeling op basis van niveau/zwemsnelheid gaan wij er van uit dat iedereen op zijn eigen wijze binnen deze richtlijn met plezier kan zwemmen. Wij maken gebruik van de volgende onderverdeling:

Baan 1+2
Snelle zwemmers
Dit zijn zwemmers die met hoge snelheid (meestal door middel van borstcrawl) zwemmen.
Baan 3+4
Doorzwemmers
Dit zijn zwemmers die er van houden om lekker door te zwemmen.
Baan 5+6
Zwemmers​​
Dit zijn zwemmers die rustig willen zwemmen.

En als u tijdens het zwemmen merkt dat u toch beter in een andere baan had kunnen zwemmen, dan past u de volgende keer uw reservering hier op aan. U kunt ook in overleg met het badpersoneel van baan wisselen.

Reserveren met abonnement

U reserveert op een bepaalde datum en in een bepaald blok. Elke blok heeft een eigen starttijd, zodat niet iedereen tegelijk start en stopt met zwemmen. U kunt maximaal 5 dagen van te voren reserveren! Voor elke keer dat u wilt zwemmen moet u steeds een nieuwe reservering maken. Zonder een reservering is het niet mogelijk om te gaan banen zwemmen. Voor vrij zwemmen hoeft u niet te reserveren. Reserveren kan op twee manieren (met en zonder abonnement). Ga naar de pagina van boek uw bezoek

Reserveren zonder abonnement (met dagkaart of 10-badenkaart)

Koop eerst uw toegangsbewijs online, u ontvangt dan via de mail een QR-code. Onder deze code staat een reserveringsnummer. Gebruikvan de code de laatste 6 cijfers/letters van de lange reeks, deze vult u in.

Website ontwikkeld door: DM - Interactive